Velours

Velours is een fluweelzachte textielsoort die bestaat uit kleine opstaande vezels. Door het lichtinval op de vezels ontstaat er een speels en luxueus kleureffect. De stoffenlijn van Adore bestaat uit 100% Polyester. Dit is de meest gebruikte kunstvezel, die goed te reinigen is. Tevens kreukt de stof niet, kan goed tegen zonlicht en voelt fluweel zacht aan.
Velours
Armleuning
 1. (38)
 2. (37)
Soorten
 1. (1)
 2. (1)
 3. (1)
 4. (1)
 5. (1)
 6. (1)
 7. (74)
Stijl
 1. (69)
 2. (1)
 3. (1)
 4. (69)
 5. (1)
Wielen
 1. (8)
 2. (66)
Materiaal
 1. (74)
 2. (74)
 3. (74)
 4. (58)
 5. (1)
 6. (1)
 7. (1)
Toon minder Toon meer
Kleur
Prijs
0.- 348.- 0.- t/m 348.-

1 - 4 van 74 artikelen

1 - 4 van 74 artikelen

1 - 4 van 74 artikelen

Velours, ook wel velvet of fluweel genoemd, is een fluweelzachte textielsoort die bestaat uit kleine opstaande vezels. Door het lichtinval op de vezels ontstaat er een speels en luxueus kleureffect. De stoffenlijn van Adore bestaat uit 100% Polyester. Dit is de meest gebruikte kunstvezel, die goed te reinigen is. Tevens kreukt de stof niet, kan goed tegen zonlicht en voelt fluweel zacht aan.

Achtergrond informatie

Deze lederen worden verkregen uit de huiden van exotische waterbuffels en heeft een dikte van 1.3-1.5mm. Dit leer heeft een open en vezelige structuur. Gesloten fouten (o.a. tiks, krassen, littekens/mestvlekken/nerven en bloedvaten) zullen zichtbaar blijven, wat het leder ook zijn specifieke beeld geeft. Sommige delen zullen ruwer worden en dan ook iets lichter van kleur, terwijl andere delen juist platter en donkerder worden. Hierdoor krijgt het leer een doorleefd karakter met een rijke uitstraling. Daarnaast biedt een zeer aangenaam comfort en heeft een zachte grip.

Plus- en minpunten

 • Slijtvast
 • Kleurvast
 • Kreukt niet
 • Luxueuze uitstraling
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Verkrijgbaar in diverse kleuren
 • Niet vocht opnemend
 • Statisch

Onderhoudsadvies

De stof is erg onderhoudsvriendelijk, echter hebben we de volgende tips voor een langer behoud van deze mooie stof. Stofzuig de stof regelmatig met het meubelmondstuk. Voorkom dat er zanddeeltjes in de stof gaan zitten, deze laten de stof sneller slijten. Plaats het meubel niet bij een warmte bron om verschroeiing te voorkomen. Voorkom schurende materialen op de zitting zoals spijkerstof.

Reinigen

Dep geknoeide vloeistoffen droog, vervolgens schoonmaken met een vochtige doek. Indien de vloeistof niet meteen wordt afgenomen, kan deze in de bekleding trekken. Gebruik eventueel Cleantex Vlekkenspray om de vlek te reinigen. Deze spray verwijderd veel voorkomende vlekken, zoals drank en voedselvlekken. Stofzuig de stof regelmatig.

Beschermen

Het is niet nodig de stof te voorzien van een extra bescherming.

Technische eigenschappen

Samenstelling 100% PES
Gewicht 580 gr/Lm
Slijtvastheid 88.000 MARTINDALE
BLichtechtheid 5
Alternatieve benaming Velvet, velours, fluweel