Showroom geopend!

Geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17:00 uur. Zaterdag van 9:30 tot 16:00 uur

Adres & Openingstijden

Kwartscomposiet

Kwartscomposiet wordt samengesteld uit kwartsgranulaten, harsen en kleurpigmenten. Dit samen zorgt er voor dat er een uiterst hard en bestendig materiaal ontstaat. Kwartscomposiet is een perfect materiaal voor vensterbanken, keukenwerkbladen, badkamers, vloeren en wandbekledingen. In ons assortiment hebben wij kwartscomposiet van Silestone® en van Diresco®.
Kwartscomposiet
Soorten
 1. (2)
 2. (3)
 3. (1)
 4. (67)
 5. (61)
 6. (61)
 7. (49)
 8. (5)
 9. (2)
Toon minder Toon meer
Stijl
 1. (48)
 2. (37)
 3. (39)
 4. (21)
 5. (54)
Vorm
 1. (62)
 2. (62)
 3. (62)
 4. (62)
 5. (62)
Afmetingen
 1. (62)
 2. (62)
 3. (62)
 4. (62)
 5. (62)
Materiaal
 1. (67)
 2. (5)
 3. (2)
 4. (2)
 5. (2)
 6. (1)
Toon minder Toon meer
Merk
 1. (67)
 2. (9)
 3. (58)
Kleur
Toon minder Toon meer
Prijs
0.- 280.- 0.- t/m 280.-

1 - 6 van 67 artikelen

1 - 6 van 67 artikelen

1 - 6 van 67 artikelen

Kwartscomposiet wordt samengesteld uit kwartsgranulaten, harsen en kleurpigmenten. Dit samen zorgt er voor dat er een uiterst hard en bestendig materiaal ontstaat. Kwartscomposiet is een perfect materiaal voor vensterbanken, keukenwerkbladen, badkamers, vloeren en wandbekledingen. In ons assortiment hebben wij kwartscomposiet van Silestone® en van Diresco®.

Achtergrond informatie

Composieten worden opgebouwd uit meerdere samengevoegde componenten. De ruwe producten bestaan uit de grondstoffen (waaronder kwarts en glas), hars als bindmiddel en diverse toevoegingsstoffen. De kwartsbladen bestaan voor 90% uit natuurlijke producten, voornamelijk kwarts. Naast diamant, is dit één van de hardste mineralen uit de natuur.

Keramiek is een homogeen materiaal, wat wil zeggen dat de samenstelling van keramiek over het gehele oppervlak hetzelfde is. Keramiek kent bovendien een zeer hoge dichtheid. Dit zorgt ervoor dat keramiek waterdicht is en dat bacteriën zich niet in het blad zelf nestelen.

Aan dit kwarts voegt men een mix van hars- en kleurstoffen toe. De grondstoffen en het hars worden samen vermengd en tot plaat geperst. Aansluitend wordt de plaat gedurende 30 minuten tot 100˚C verhit waarna deze gedroogd wordt. Dit proces leidt tot een homogeen, uiterst hard product.

Oppervlaktebewerkingen

Naast de diverse kleuren en structuren zijn een aantal oppervlaktebewerkingen mogelijk. Per leverancier kan de naamgeving hiervan verschillen. In het algemeen valt het volgende te onderscheiden: gepolijst (ook wel poli of gloss genoemd), gezoet (vergelijkbaar met velvet en suede) en gevlamd (anticato of volcano).

Bij een gepolijste afwerking heeft het materiaal een hoogglans afwerking verkregen en heeft het voordeel dat het oppervlak sterk afgedicht is. Hierdoor maken vlekmakers helemaal geen kans om door te dringen. Daarnaast heeft het materiaal een luxe en moderne uitstraling.

Bladen met een gezoet, velvet of suede oppervlakte hebben een luxueuze matte uitstraling. Deze oppervlakte bewerking zorgt voor een esthetische meerwaarde, plus ze staat garant voor een uitstekende dichtheid, diepe kleur een aanzienlijk verhoogde onderhoudsvriendelijkheid.

De gevlamde, anticato of volcano oppervlaktebehandeling heeft een wat ruwere oppervlakte met grovere structuur. Deze robuustere uitstraling laat zich gemakkelijk toepassen in iedere omgeving. Dus ook in een meer landelijke of klassieke woonstijl. Deze specifieke behandeling gaat niet alleen slipgevaar tegen, het opent ook decoratieve perspectieven. Nadeel is dat het enigszins meer onderhoud vergt.

Plus- en minpunten

 • Vlek- en zuurbestendig
 • Vloeistofdicht en vlekbestendig
 • Maatvast
 • Schokbestendig
 • Krasvrij
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Niet geschikt voor buiten
 • Dankzij hardheid, kwetsbaarder voor puntbelasting

Voorzorgsmaatregelen

Kwartscomposiet is een uiterst sterk en duurzaam materiaal. Om schade en breuk te voorkomen is het echter belangrijk de volgende punten in acht te nemen:

 • Gebruik nooit een schuurmiddel, schuursponsje of staalwol, dit kan de polijstlaag beschadigen en doffe vlekken veroorzaken;
 • Gebruik geen schoonmaakmiddelen die bleekmiddel of ammoniak bevatten, of met een PH waarde hoger dan 10. Let dus op met sommige tabletten voor de vaatwasser;
 • Bepaalde agressieve chemicaliën - zoals bijvoorbeeld in ovenreinigers of ontstoppers - kunnen blijvende schade toebrengen aan het oppervlak. Ook trichloorethaan, methyleenchloride, verfstripper en schoonmaakmiddelen met een hoge alkaline- of PH-waarde moet men vermijden. Gebruik ook geen schoonmaakproducten op basis van marmermeel;
 • Zet NOOIT hete pannen, kookpotten of toestellen rechtstreeks op het oppervlak maar gebruik altijd een onderzetter! Dit om eventuele verkleuring van het oppervlak te voorkomen;
 • Gebruik altijd een snijplank bij het versnijden/verwerken van voedingsmiddelen ten einde snijsporen op het aanrechtblad te vermijden;
 • Ga nooit op het blad zitten of staan. Dit om het scheuren door extreme spanningen te vermijden bv. bij uitsparingen en overhangende delen;
 • Gebruik kwartscomposiet niet als gevelbekleding voor buiten, zwembadbekleding of andere toepassingen waarbij de composietplaat blootgesteld wordt aan chemicaliën, extreme verhitting, vlammen of ultraviolette stralen.

Onderhoud

Het oppervlak van kwartscomposiet is niet poreus en daardoor bestand tegen allerlei dagelijkse vlekkenmakers.

Beschermen

Door de dichtheid van de poriën is het niet nodig om een protector aan te brengen. Het is dan ook aan te raden geen waterafstotende middelen, impregneer- of glansmiddelen en vlekstop etc. op het oppervlak te gebruiken. De glans van kwartscomposiet, is de natuurlijke glans van het product zelf en mag niet in contact komen met afbijtmiddelen, bijtende soda of bleekmiddel.

Hoewel kwartscomposiet gedurende niet al te lange periodes hoge temperaturen kan verdragen, is dit afhankelijk van diverse factoren zoals dikte, kleur, situatie etc. Om deze reden wordt afgeraden om het product continu bloot te stellen aan een warmtebron of warme pannen, friteuses enz. Tevens kan kwartcomposiet van kleur veranderen wanneer het buiten of op plaatsen met een sterke UV-straling, is blootgesteld.

Dagelijkse reiniging en onderhoud

Je kunt voor dagelijks reinigen een eenvoudige vaatdoek of vochtige langharige microvezeldoek en een neutraal residuvrij kleurloos schoonmaakproduct gebruiken. De meest voorkomende vlekken kunt hiermee makkelijk verwijderen.

Reiniging van hardnekkige vlekken

Gebruik geen reinigingsmiddelen zoals agressieve ontvetters of bleekmiddel op het werkblad. Mocht het werkblad met dit soort middelen in aanraking komen, verwijder het dan meteen met een ruime hoeveelheid water en een vochtige doek, en droog het oppervlak na met een stukje keukenpapier.

Kalkvlekken kun je het beste verwijderen met schoonmaakazijn of een huishoudelijke ontkalker. Direct daarna grondig naspoelen met water en nadrogen.

Vlekken (vet, koffie, thee, rode wijn) behandelen met onverdund afwasmiddel. Dit even in laten trekken, met een doekje of eventueel een nylon borstel, daarna grondig naspoelen met water en nadrogen. Hardnekkige vlekken zijn tevens gemakkelijk te verwijderen met een powerspons/wonderspons van melamine schuim.

Voedselresten die na opdrogen hard worden (bijvoorbeeld kauwgom, mosterd, vet) dienen eerst weggeschraapt te worden met behulp van een stompe kunststof schraper. Daarna schoonmaken, grondig naspoelen met water en nadrogen.

Technische eigenschappen

Naast de kleur- en textuurrange verschillen de merken kwartscomposiet van elkaar. Daarom worden deze hieronder separaat weergegeven:

Eigenschappen Silestone® kwartscomposiet

Herkomst Spanje
Dichtheid ± 2400 kg per m³
Verkrijgbare diktes 12, 20 en 30 mm
Plaatformaat Tot 3180x1400 mm
Buigsterkte ± 32 N/mm²
Waterabsorptie 0,04 - 0,05 %
Krasbestendigheid 250 - 285 mm³
Schokbestendigheid 3,0 - 14,0
Vorstbestendig Nee

Eigenschappen Diresco® kwartscomposiet

Herkomst België
Dichtheid ± 2350 kg per m³
Verkrijgbare diktes 12, 20 en 30 mm
Plaatformaat Tot 3180x1400 mm
Buigsterkte >35 N/mm²
Waterabsorptie 0,021 - 0,028 %
Krasbestendigheid 165-227mm³
Vorstbestendig Nee

Varianten

In het kleurenspectrum onderscheiden we de kleuren van de kwartscomposieten bladen van Silestone® en die van Diresco®.


Silestone® kwartscomposiet

Silestone® is beschikbaar in meer dan 90 kleuren (ook wel decors) genoemd. Hieronder een selectie van de meest gebruikte kleuren. Andere decors kunnen we natuurlijk ook leveren.

 1. Blad Silestone Eternal Calacatta Gold

  Patroon met blauwe tinten dooraderd en met grijze en gouden lijnen waardoor deze natuursteen populairder dan o...

  Bekijk product
 2. Blad Silestone Brooklyn (raw) UIT ASSORTIMENT

  Brooklyn is afgewerkt in diepe grijstinten, vol contrast. Deze kleur is ontworpen om de sfeer van de ruimte te...

  Bekijk product
 3. Blad Silestone Silver Lake (raw) UIT ASSORTIMENT

  Brooklyn is afgewerkt in diepeSilver Lake is een unieke, originele en gedurfde kleur. De elegante witte achter...

  Bekijk product
 4. Blad Silestone Arden Blue

  Het betoverende grijze oppervlak van het Arden Blue Silestone blad heeft een subtiele blauwe achtergrond. Hier...

  Bekijk product
 5. Blad Silestone Yukon

  Door zijn mat witte kleur en fijne grijze schakeringen is het Silestone Yukon blad een tijdloos en klassiek bl...

  Bekijk product
 6. Blad Silestone White Storm

  Een simpel maar elegant wit blad uit de Basiq collectie van Silestone. Dankzij zijn witte kleur heeft het een...

  Bekijk product
 7. Blad Silestone Unsui

  Een mooi Silestone blad met een crème-toon waar harmonie en feng shui samenkomen. Dit overwegend bruine blad...

  Bekijk product
 8. Blad Silestone Tigris Sand

  Zoals de naam van dit blad al suggereert is de Silestone Tigris Sand een blad met een rustig beige zand patroo...

  Bekijk product
 9. Blad Silestone Snowy Ibiza

  Het prachtige, op wit marmer geïnspireerde, Snowy Ibiza Silestone heeft een neutrale, rustige uitstraling met...

  Bekijk product
 10. Blad Silestone Royal Reef

  Het Silestone Royal Reef blad is met zijn beige kleur en grijze nuances een ideaal blad voor liefhebbers van e...

  Bekijk product
 11. Blad Silestone Rougui

  Het Silestone Rougui blad uit de Basiq collectie heeft een uitnodigende, krachtige en levendige sfeer. Het bru...

  Bekijk product
 12. Blad Silestone Rosso Monza

  Bekijk product
 13. Blad Silestone Nymbus

  Bekijk product
 14. Blad Silestone Noka

  Bij het Silestone Noka blad gaan elegantie en smaak hand in hand. Door de basic look van dit bruine blad kun j...

  Bekijk product
 15. Blad Silestone Niebla

  Het Silestone Niebla blad is als een grijze wolk die 's-ochtends op een regenachtige dag over de heuvel versch...

  Bekijk product
 16. Blad Silestone Negro Tebas

  Een prachtig en elegant zwart blad met lichte en bruine spikkels. Door de rustige uitstraling is dit blad een...

  Bekijk product
 17. Blad Silestone Negro Stellar

  Dankzij de kristallen in dit Silestone blad ontstaat een opvallend lichtspel op een gitzwarte achtergond.

  Bekijk product
 18. Blad Silestone Miami White (gepolijst)

  Het prachtige witte Miami White Silestone blad heeft een neutrale witte kleur die past bij vrijwel ieder inter...

  Bekijk product
 19. Blad Silestone Marengo

  Het Silestone Marengo blad heeft een gedempte grijze nuance die richting een zwarte kleur neigt. Liefhebbers v...

  Bekijk product
 20. Blad Silestone Lyra

  Het Lyra Silestone blad is een combinatie van grijze en beige kleurtinten op een witte achtergrond. Door de ne...

  Bekijk product
 21. Blad Silestone Lagoon

  Een helder wit, ijzig Silestone blad dat, in gepolijste variant, spiegelt als een ijsmeer met scheuren.

  Bekijk product
 22. Blad Silestone Kensho

  Het zijdeachtige Silestone Kensho blad heeft een harmonieus grijs oppervlak wat een stukje zen met zich mee br...

  Bekijk product
 23. Blad Silestone Iron Bark

  Het Silestone blad Iron Bark geeft, dankzij zijn aardse tonen, een natuurlijke touch aan je woonruimte. Groen...

  Bekijk product
 24. Blad Silestone Iconic White

  Het Silestone Iconic White blad met N-Boost technologie heeft de zuiverste, lichtste en helderste oppervlakteb...

  Bekijk product
 25. Blad Silestone Iconic Black

  Het Silestone Iconic Black is een intens en elegant zwart blad afgwerkt met N-Boost gloss technologie.

  Bekijk product
 26. Blad Silestone Haiku

  Het Silestone Haiku blad heeft een lichtbeige toon zo zacht als zijde. Door de neutrale, beige kleur heb je vo...

  Bekijk product
 27. Blad Silestone Gris Expo

  Een elegant en stralend grijs Silestone blad uit de Mythology collectie. Door zijn zachte afwerking is dit een...

  Bekijk product
 28. Blad Silestone Doradus 13

  Silestone Doradus is een mooi, donker blad wat behoort tot de Nebula collectie. De Nebula collectie is een col...

  Bekijk product
 29. Blad Silestone Desert Silver

  Desert Silver heeft een ijzig zachte toon met fijne duidelijke witte aderen.

  Bekijk product
 30. Blad Silestone Cygnus 15

  Bekijk product
 31. Blad Silestone Crema Minerva 16

  Bekijk product
 32. Blad Silestone Coral Clay

  Een Silestone blad met een unieke nuance en een energieke, positieve uitstraling. Dit prachtige bruine blad ui...

  Bekijk product
 33. Blad Silestone Charcoal Soapstone

  Charcoal Soapstone heeft een grijsgroene achtergrond met krachtige witte lijnen.

  Bekijk product
 34. Blad Silestone Cemento Spa

  Een donkergrijs Silestone blad die een industrieel en modern vleugje toevoegt aan je interieur.

  Bekijk product
 35. Blad Silestone Carbono

  Bekijk product
 36. Blad Silestone Calypso

  Een warme intense grijstint met veel diepgang en contrast. Bijzonder in zijn eenvoud staat Calypso voor elegan...

  Bekijk product
 37. Blad Silestone Blanco Zeus

  Een tijdloos en energiek blad en daarnaast het allerzuiverste witte blad in de Silestone collectie. Doordat he...

  Bekijk product
 38. Blad Silestone Blanco Stellar

  Het Silestone Blanco Stellar blad is een zeer geliefd blad voor zowel tafels als keukens. Het blad komt uit de...

  Bekijk product
 39. Blad Silestone Blanco Orion

  Blanco Orion is een combinatie van lichte kleuren met een rijk palet van subtiele en elegante grijstinten. Met...

  Bekijk product
 40. Blad Silestone Blanco Norte 14

  Het Silestone Blanco Norte is een wit blad wat mooi gecombineerd kan worden met iedere woonstijl.

  Bekijk product
 41. Blad Silestone Blanco Maple 14

  Het Silestone Blanco Maple blad heeft een witte achtergrond met grijze en bruine spikkels.

  Bekijk product
 42. Blad Silestone Blanco City

  De Blanco City heeft een karakteristieke warm witte kleur en zorgt voor een levendige sfeer.

  Bekijk product
 43. Blad Silestone Ariel

  Ariel heeft een crèmekleurige ondergrond en is rijk aan beweging met zachte, uitlopende aders. Deze kleur hee...

  Bekijk product
 44. Blad Silestone Arden Blue

  Het betoverende grijze oppervlak van het Arden Blue Silestone blad heeft een subtiele blauwe achtergrond. Hier...

  Bekijk product
 45. Blad Silestone Aluminio Nube

  Het zilveren oppervlak lijkt op de kleur van de wolken in de winter als de storm gaat liggen en de zon er beet...

  Bekijk product
 46. Blad Silestone Altair

  Dit heldergrijs weerspiegelt licht met zijn moderne vleugjes metallic en creëert, afhankelijk van de kleuren...

  Bekijk product
 47. Blad Silestone Eternal Marquina

  Marquina is met zijn donkerzwarte achtergrond en witte glanzende dooradering één van de meest exclusieve en...

  Bekijk product
 48. Blad Silestone Eternal Calacatta Gold (suede)

  Patroon met blauwe tinten dooraderd en met grijze en gouden lijnen waardoor deze natuursteen populairder dan o...

  Bekijk product
 49. Blad Silestone Eternal Emperador

  Emperador valt op door zijn romige strepen en lichte accenten verspreid over een tabaksbruine achtergrond. Aar...

  Bekijk product
 50. Blad Silestone Silver Lake (raw) UIT ASSORTIMENT

  Brooklyn is afgewerkt in diepeSilver Lake is een unieke, originele en gedurfde kleur. De elegante witte achter...

  Bekijk product
 51. Blad Silestone Brooklyn (raw) UIT ASSORTIMENT

  Brooklyn is afgewerkt in diepe grijstinten, vol contrast. Deze kleur is ontworpen om de sfeer van de ruimte te...

  Bekijk product


Diresco® kwartscomposiet

Zo uitgebreid als de toepassingsmogelijkheden, zo gevarieerd is ook het kleurengamma. De diverse samenstellingen van kwarts, hars en kleurenpigmenten is de kleurenkaart nagenoeg onbeperkt. Neem met ons contact op voor meer informatie over de verschillende kkwartscomposieten.