Kwartscomposiet

Kwartscomposiet wordt samengesteld uit kwartsgranulaten, harsen en kleurpigmenten. Dit samen zorgt er voor dat er een uiterst hard en bestendig materiaal ontstaat. Kwartscomposiet is een perfect materiaal voor vensterbanken, keukenwerkbladen, badkamers, vloeren en wandbekledingen. In ons assortiment hebben wij kwartscomposiet van Silestone® en van Diresco®.
Kwartscomposiet
Hoofdcategorie
 1. (2)
 2. (61)
 3. (2)
Subcategorie
 1. (2)
 2. (6)
 3. (2)
Familie
 1. (2)
 2. (8)
 3. (11)
 4. (4)
 5. (1)
 6. (5)
 7. (5)
 8. (2)
 9. (5)
 10. (2)
 11. (2)
 12. (1)
 13. (5)
 14. (1)
 15. (1)
Toon minder Toon meer
Vorm
 1. (58)
 2. (58)
 3. (58)
 4. (53)
 5. (53)
Afmetingen
 1. (58)
 2. (58)
 3. (58)
 4. (58)
 5. (58)
Materiaal
 1. (61)
 2. (2)
Merk
 1. (60)
 2. (7)
 3. (54)
Kleur
Stijl
 1. (47)
 2. (25)
 3. (37)
 4. (23)
 5. (43)

1 - 6 van 61 artikelen

1 - 6 van 61 artikelen

1 - 6 van 61 artikelen

Kwartscomposiet wordt samengesteld uit kwartsgranulaten, harsen en kleurpigmenten. Dit samen zorgt er voor dat er een uiterst hard en bestendig materiaal ontstaat. Kwartscomposiet is een perfect materiaal voor vensterbanken, keukenwerkbladen, badkamers, vloeren en wandbekledingen. In ons assortiment hebben wij kwartscomposiet van Silestone® en van Diresco®.

Achtergrond informatie

Composieten worden opgebouwd uit meerdere samengevoegde componenten. De ruwe producten bestaan uit de grondstoffen (waaronder kwarts en glas), hars als bindmiddel en diverse toevoegingsstoffen. De kwartsbladen bestaan voor 90% uit natuurlijke producten, voornamelijk kwarts. Naast diamant, is dit één van de hardste mineralen uit de natuur.

Keramiek is een homogeen materiaal, wat wil zeggen dat de samenstelling van keramiek over het gehele oppervlak hetzelfde is. Keramiek kent bovendien een zeer hoge dichtheid. Dit zorgt ervoor dat keramiek waterdicht is en dat bacteriën zich niet in het blad zelf nestelen.

Aan dit kwarts voegt men een mix van hars- en kleurstoffen toe. De grondstoffen en het hars worden samen vermengd en tot plaat geperst. Aansluitend wordt de plaat gedurende 30 minuten tot 100˚C verhit waarna deze gedroogd wordt. Dit proces leidt tot een homogeen, uiterst hard product.

Oppervlaktebewerkingen

Naast de diverse kleuren en structuren zijn een aantal oppervlaktebewerkingen mogelijk. Per leverancier kan de naamgeving hiervan verschillen. In het algemeen valt het volgende te onderscheiden: gepolijst (ook wel poli of gloss genoemd), gezoet (vergelijkbaar met velvet en suede) en gevlamd (anticato of volcano).

Bij een gepolijste afwerking heeft het materiaal een hoogglans afwerking verkregen en heeft het voordeel dat het oppervlak sterk afgedicht is. Hierdoor maken vlekmakers helemaal geen kans om door te dringen. Daarnaast heeft het materiaal een luxe en moderne uitstraling.

Bladen met een gezoet, velvet of suede oppervlakte hebben een luxueuze matte uitstraling. Deze oppervlakte bewerking zorgt voor een esthetische meerwaarde, plus ze staat garant voor een uitstekende dichtheid, diepe kleur een aanzienlijk verhoogde onderhoudsvriendelijkheid.

De gevlamde, anticato of volcano oppervlaktebehandeling heeft een wat ruwere oppervlakte met grovere structuur. Deze robuustere uitstraling laat zich gemakkelijk toepassen in iedere omgeving. Dus ook in een meer landelijke of klassieke woonstijl. Deze specifieke behandeling gaat niet alleen slipgevaar tegen, het opent ook decoratieve perspectieven. Nadeel is dat het enigszins meer onderhoud vergt.

Plus- en minpunten

 • Vlek- en zuurbestendig
 • Vloeistofdicht en vlekbestendig
 • Maatvast
 • Schokbestendig
 • Krasvast
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Gevoelig voor hitte
 • Gevoelig voor bijtende middelen

Voorzorgsmaatregelen

Kwartscomposiet is een uiterst sterk en duurzaam materiaal. Om schade en breuk te voorkomen is het echter belangrijk de volgende punten in acht te nemen:

 • Gebruik nooit een schuurmiddel, schuursponsje of staalwol, dit kan de polijstlaag beschadigen en doffe vlekken veroorzaken;
 • Gebruik geen schoonmaakmiddelen die bleekmiddel of ammoniak bevatten, of met een PH waarde hoger dan 10. Let dus op met sommige tabletten voor de vaatwasser;
 • Bepaalde agressieve chemicaliën - zoals bijvoorbeeld in ovenreinigers of ontstoppers - kunnen blijvende schade toebrengen aan het oppervlak. Ook trichloorethaan, methyleenchloride, verfstripper en schoonmaakmiddelen met een hoge alkaline- of PH-waarde moet men vermijden. Gebruik ook geen schoonmaakproducten op basis van marmermeel;
 • Zet NOOIT hete pannen, kookpotten of toestellen rechtstreeks op het oppervlak maar gebruik altijd een onderzetter! Dit om eventuele verkleuring van het oppervlak te voorkomen;
 • Gebruik altijd een snijplank bij het versnijden/verwerken van voedingsmiddelen ten einde snijsporen op het aanrechtblad te vermijden;
 • Ga nooit op het blad zitten of staan. Dit om het scheuren door extreme spanningen te vermijden bv. bij uitsparingen en overhangende delen;
 • Gebruik kwartscomposiet niet als gevelbekleding voor buiten, zwembadbekleding of andere toepassingen waarbij de composietplaat blootgesteld wordt aan chemicaliën, extreme verhitting, vlammen of ultraviolette stralen.

Onderhoud

Het oppervlak van kwartscomposiet is niet poreus en daardoor bestand tegen allerlei dagelijkse vlekkenmakers.

Beschermen

Door de dichtheid van de poriën is het niet nodig om een protector aan te brengen. Het is dan ook aan te raden geen waterafstotende middelen, impregneer- of glansmiddelen en vlekstop etc. op het oppervlak te gebruiken. De glans van kwartscomposiet, is de natuurlijke glans van het product zelf en mag niet in contact komen met afbijtmiddelen, bijtende soda of bleekmiddel.

Hoewel kwartscomposiet gedurende niet al te lange periodes hoge temperaturen kan verdragen, is dit afhankelijk van diverse factoren zoals dikte, kleur, situatie etc. Om deze reden wordt afgeraden om het product continu bloot te stellen aan een warmtebron of warme pannen, friteuses enz. Tevens kan kwartcomposiet van kleur veranderen wanneer het buiten of op plaatsen met een sterke UV-straling, is blootgesteld.

Dagelijkse reiniging en onderhoud

Je kunt voor dagelijks reinigen een eenvoudige vaatdoek of vochtige langharige microvezeldoek en een neutraal residuvrij kleurloos schoonmaakproduct gebruiken. De meest voorkomende vlekken kunt hiermee makkelijk verwijderen.

Reiniging van hardnekkige vlekken

Gebruik geen reinigingsmiddelen zoals agressieve ontvetters of bleekmiddel op het werkblad. Mocht het werkblad met dit soort middelen in aanraking komen, verwijder het dan meteen met een ruime hoeveelheid water en een vochtige doek, en droog het oppervlak na met een stukje keukenpapier.

Kalkvlekken kun je het beste verwijderen met schoonmaakazijn of een huishoudelijke ontkalker. Direct daarna grondig naspoelen met water en nadrogen.

Vlekken (vet, koffie, thee, rode wijn) behandelen met onverdund afwasmiddel. Dit even in laten trekken, met een doekje of eventueel een nylon borstel, daarna grondig naspoelen met water en nadrogen. Hardnekkige vlekken zijn tevens gemakkelijk te verwijderen met een powerspons/wonderspons van melamine schuim.

Voedselresten die na opdrogen hard worden (bijvoorbeeld kauwgom, mosterd, vet) dienen eerst weggeschraapt te worden met behulp van een stompe kunststof schraper. Daarna schoonmaken, grondig naspoelen met water en nadrogen.

Technische eigenschappen

Naast de kleur- en textuurrange verschillen de merken kwartscomposiet van elkaar. Daarom worden deze hieronder separaat weergegeven:

Eigenschappen Silestone® kwartscomposiet

Herkomst Spanje
Dichtheid ± 2400 kg per m³
Verkrijgbare diktes 12, 20 en 30 mm
Plaatformaat Tot 3180x1400 mm
Buigsterkte ± 32 N/mm²
Waterabsorptie 0,04 - 0,05 %
Krasbestendigheid 250 - 285 mm³
Schokbestendigheid 3,0 - 14,0
Vorstbestendig Nee

Eigenschappen Diresco® kwartscomposiet

Herkomst België
Dichtheid ± 2350 kg per m³
Verkrijgbare diktes 12, 20 en 30 mm
Plaatformaat Tot 3180x1400 mm
Buigsterkte >35 N/mm²
Waterabsorptie 0,021 - 0,028 %
Krasbestendigheid 165-227mm³
Vorstbestendig Nee

Varianten

In het kleurenspectrum onderscheiden we de kleuren van de kwartscomposieten bladen van Silestone® en die van Diresco®.


Silestone® kwartscomposiet

Silestone® is beschikbaar in meer dan 90 kleuren (ook wel decors) genoemd. Hieronder een selectie van de meest gebruikte kleuren. Andere decors kunnen we natuurlijk ook leveren.


Ethereal collection

 1. Blad Silestone Ethereal Dusk

  Het Silestone Dusk blad uit de Ethereal collectie van Cosentino heeft een practige witte marmerlook met een bl...

  Bekijk product
 2. Blad Silestone Ethereal Glow

  Een vernieuwde versie van klassiek Calacatta gold marmer, dat is de Ethereal Glow. Dit Silestone blad heeft ee...

  Bekijk product
 3. Blad Silestone Ethereal Haze

  Een vriendelijke kleur met een sterk karakter, dat is de Silestone Haze uit de Ethereal collectie van Cosentin...

  Bekijk product
 4. Blad Silestone Ethereal Noctis

  De Noctis uit de Ethereal collectie van Cosentino is voorbestemd om een tijdloos Silestone blad te worden. Met...

  Bekijk product


Sunlit Days collection

 1. Blad Silestone Arcilla Red

  Het Arcilla Red Silestone blad van Cosentino is geïnspireerd op de frisse stijl van de mediterrane tinten. De...

  Bekijk product
 2. Blad Silestone Cala Blue

  Wanneer je denkt aan de Middellandse zee, denk je aan het prachtige helder blauwe water dat zich uitstrekt tot...

  Bekijk product
 3. Blad Silestone Posidonia Green

  Het Silestone Posidonia Green blad is geïnspireerd op de Posidonia zeegras weiden in de middellandse zee. De...

  Bekijk product
 4. Blad Silestone Cincel Grey

  Het Silestone Cincel Grey blad heeft een zijdeachtig grijze kleur die in helder licht fantastisch tot zijn rec...

  Bekijk product
 5. Blad Silestone Faro White

  De Silestone Faro White bladen van Cosentino zijn geïnspireerd op de witte muren van huizen uit het mediterra...

  Bekijk product


Loft collection

 1. Blad Silestone Corktown

  Subtiel en elegant, dat is het Silestone Corktown blad. Het overwegend zwarte blad heeft een industriële uits...

  Bekijk product
 2. Blad Silestone Seaport

  Een Silestone blad geïnspireerd door de opvallende kleuren van versleten cement. De witte tinten in dit blad...

  Bekijk product
 3. Blad Silestone Camden

  Het Camden Silestone blad is een warm, matgrijs tafelblad met warme toonvariaties en subtiele witte plekken. D...

  Bekijk product
 4. Blad Silestone Poblenou

  De Poblenou is een overwegend grijs Silestone blad en uitermate geschikt voor gebruik als tafelblad. Met zijn...

  Bekijk product
 5. Blad Silestone Nolita

  Dit Silestone blad heeft lichte en heldere tinten vermengd met fijne, vervaagde witte en grijze tinten. Dankzi...

  Bekijk product


Nebula collection

 1. Blad Silestone Miami Vena

  Een neutraal Silestone blad met lichte, geaderde tinten op een puur witte basis. Dankzij de rustige patronen e...

  Bekijk product
 2. Blad Silestone Merope

  Een prachtig, donker Silestone blad die tussen helderzwart en donkerbruin in zit. Dit Merope Silestone blad ui...

  Bekijk product
 3. Blad Silestone Lyra

  Het Lyra Silestone blad is een combinatie van grijze en beige kleurtinten op een witte achtergrond. Door de ne...

  Bekijk product
 4. Blad Silestone Lagoon

  Een helder wit, ijzig Silestone blad dat, in gepolijste variant, spiegelt als een ijsmeer met scheuren.

  Bekijk product
 5. Blad Silestone Cemento Spa

  Een donkergrijs Silestone blad die een industrieel en modern vleugje toevoegt aan je interieur.

  Bekijk product
 6. Blad Silestone Classic White

  Dit eenvoudige, maar veelzijdige wit is minimalistisch, klassiek en tijdloos en maakt het leven net wat eenvou...

  Bekijk product


Eternal collection

 1. Blad Silestone Eternal Noir

  Een zwart marmeren blad. Maar dan niet van kwetsbaar marmer, maar van onderhoudsvriendelijk kwartscomposiet. N...

  Bekijk product
 2. Blad Silestone Silken Pearl (gepolijst)

  Een prachig crèmekleurig Silestone blad met een basis in twee tinten. Door deze basis lopen subtiele witte ad...

  Bekijk product
 3. Blad Silestone Eternal Emperador

  Emperador valt op door zijn romige strepen en lichte accenten verspreid over een tabaksbruine achtergrond. Aar...

  Bekijk product
 4. Blad Silestone Desert Silver

  Desert Silver heeft een ijzig zachte toon met fijne duidelijke witte aderen.

  Bekijk product
 5. Blad Silestone Classic Calacatta

  Een elegant blad met subtiele bijna doorschijnende aderen. De Classic Calacatta onderscheidt zich door haar un...

  Bekijk product
 6. Blad Silestone Eternal Serena

  Het Silestone Eternal Serena blad heeft de uitstraling van grijze steen met fijne witte aderen die over het bl...

  Bekijk product
 7. Blad Silestone Eternal Marquina

  Marquina is met zijn donkerzwarte achtergrond en witte glanzende dooradering één van de meest exclusieve en...

  Bekijk product
 8. Blad Silestone Charcoal Soapstone

  Charcoal Soapstone heeft een grijsgroene achtergrond met krachtige witte lijnen.

  Bekijk product
 9. Blad Silestone Eternal Statuario

  Het Eternal Statuario Silestone blad is een wit, op Italiaans marmer geïnspireerd, blad. Op het witte oppervl...

  Bekijk product
 10. Blad Silestone Eternal Calacatta Gold

  Patroon met blauwe tinten dooraderd en met grijze en gouden lijnen waardoor deze natuursteen populairder dan o...

  Bekijk product


Mythology collection

 1. Blad Silestone Negro Tebas

  Een prachtig en elegant zwart blad met lichte en bruine spikkels. Door de rustige uitstraling is dit blad een...

  Bekijk product
 2. Blad Silestone Miami White

  Het prachtige witte Miami White Silestone blad heeft een neutrale witte kleur die past bij vrijwel ieder inter...

  Bekijk product
 3. Blad Silestone Blanco Norte 14

  Het Silestone Blanco Norte is een wit blad wat mooi gecombineerd kan worden met iedere woonstijl.

  Bekijk product
 4. Blad Silestone Gris Expo

  Een elegant en stralend grijs Silestone blad uit de Mythology collectie. Door zijn zachte afwerking is dit een...

  Bekijk product
 5. Blad Silestone Blanco Zeus

  Een tijdloos en energiek blad en daarnaast het allerzuiverste witte blad in de Silestone collectie. Doordat he...

  Bekijk product


Tropical Forest collection

 1. Blad Silestone Blanco Maple 14

  Het Silestone Blanco Maple blad heeft een witte achtergrond met grijze en bruine spikkels.

  Bekijk product


Iconic collection

 1. Blad Silestone Iconic Black

  Het Silestone Iconic Black is een intens en elegant zwart blad afgwerkt met N-Boost gloss technologie.

  Bekijk product
 2. Blad Silestone Iconic White

  Het Silestone Iconic White blad met N-Boost technologie heeft de zuiverste, lichtste en helderste oppervlakteb...

  Bekijk product


Basiq collection

 1. Blad Silestone Royal Reef

  Het Silestone Royal Reef blad is met zijn beige kleur en grijze nuances een ideaal blad voor liefhebbers van e...

  Bekijk product
 2. Blad Silestone Iron Bark

  Het Silestone blad Iron Bark geeft, dankzij zijn aardse tonen, een natuurlijke touch aan je woonruimte. Groen...

  Bekijk product
 3. Blad Silestone Coral Clay

  Een Silestone blad met een unieke nuance en een energieke, positieve uitstraling. Dit prachtige bruine blad ui...

  Bekijk product
 4. Blad Silestone White Storm

  Een simpel maar elegant wit blad uit de Basiq collectie van Silestone. Dankzij zijn witte kleur heeft het een...

  Bekijk product
 5. Blad Silestone Noka

  Bij het Silestone Noka blad gaan elegantie en smaak hand in hand. Door de basic look van dit bruine blad kun j...

  Bekijk product
 6. Blad Silestone Rougui

  Het Silestone Rougui blad uit de Basiq collectie heeft een uitnodigende, krachtige en levendige sfeer. Het bru...

  Bekijk product
 7. Blad Silestone Niebla

  Het Silestone Niebla blad is als een grijze wolk die 's-ochtends op een regenachtige dag over de heuvel versch...

  Bekijk product
 8. Blad Silestone Marengo

  Het Silestone Marengo blad heeft een gedempte grijze nuance die richting een zwarte kleur neigt. Liefhebbers v...

  Bekijk product
 9. Blad Silestone Blanco City

  De Blanco City heeft een karakteristieke warm witte kleur en zorgt voor een levendige sfeer.

  Bekijk product


Nebula Alpha collection

 1. Blad Silestone Snowy Ibiza

  Het prachtige, op wit marmer geïnspireerde, Snowy Ibiza Silestone heeft een neutrale, rustige uitstraling met...

  Bekijk product
 2. Blad Silestone Ariel

  Ariel heeft een crèmekleurige ondergrond en is rijk aan beweging met zachte, uitlopende aders. Deze kleur hee...

  Bekijk product
 3. Blad Silestone Calypso

  Een warme intense grijstint met veel diepgang en contrast. Bijzonder in zijn eenvoud staat Calypso voor elegan...

  Bekijk product
 4. Blad Silestone Blanco Orion

  Blanco Orion is een combinatie van lichte kleuren met een rijk palet van subtiele en elegante grijstinten. Met...

  Bekijk product


Zen collection

 1. Blad Silestone Unsui

  Een mooi Silestone blad met een crème-toon waar harmonie en feng shui samenkomen. Dit overwegend bruine blad...

  Bekijk product
 2. Blad Silestone Kensho

  Het zijdeachtige Silestone Kensho blad heeft een harmonieus grijs oppervlak wat een stukje zen met zich mee br...

  Bekijk product


Stellar collection

 1. Blad Silestone Blanco Stellar

  Het Silestone Blanco Stellar blad is een zeer geliefd blad voor zowel tafels als keukens. Het blad komt uit de...

  Bekijk product
 2. Blad Silestone Negro Stellar

  Dankzij de kristallen in dit Silestone blad ontstaat een opvallend lichtspel op een gitzwarte achtergond.

  Bekijk product


Stone collection

 1. Blad Silestone Arden Blue

  Het betoverende grijze oppervlak van het Arden Blue Silestone blad heeft een subtiele blauwe achtergrond. Hier...

  Bekijk product
 2. Blad Silestone Blanco Capri

  Het Blanco Capri Silestone blad heeft een zachte beige basis besprenkeld met klein steentjes en kristallen. Hi...

  Bekijk product


River collection

 1. Blad Silestone Bianco River

  Bianco River heeft een zuiver wit Noorse ondergrond met zilveren en parelmoer grijze vlekken. De zilver grijs...

  Bekijk product
 2. Blad Silestone Tigris Sand

  Zoals de naam van dit blad al suggereert is de Silestone Tigris Sand een blad met een rustig beige zand patroo...

  Bekijk product
 3. Blad Silestone Yukon

  Door zijn mat witte kleur en fijne grijze schakeringen is het Silestone Yukon blad een tijdloos en klassiek bl...

  Bekijk product


Diresco® kwartscomposiet

Zo uitgebreid als de toepassingsmogelijkheden, zo gevarieerd is ook het kleurengamma. De diverse samenstellingen van kwarts, hars en kleurenpigmenten is de kleurenkaart nagenoeg onbeperkt. Neem met ons contact op voor meer informatie over de verschillende kwartscomposieten.

 1. Blad 20mm dik Crea Beton Dark kwartscomposiet (velvet)

  Het Crea Beton Dark kwartscomposiet is een unieke mix van kwarts granulaten, harsen en kleurpigmenten. De oers...

  Bekijk product
 2. Blad 20mm dik Belgian Blue kwartscomposiet (velvet)

  Het Belgian Blue kwartscomposiet is een unieke mix van kwarts granulaten, harsen en kleurpigmenten. De oerster...

  Bekijk product
 3. Blad 20mm dik Beach Medium Grey kwartscomposiet (gepolijst)

  Het Beach Medium Grey (gepolijst) kwartscomposiet is een unieke mix van kwarts granulaten, harsen en kleurpigm...

  Bekijk product
 4. Blad 20mm dik Dolphin Grey kwartscomposiet (velvet)

  Het Premium Dolphin Grey kwartscomposiet is een unieke mix van kwarts granulaten, harsen en kleurpigmenten. De...

  Bekijk product
 5. Blad 20mm dik Beach Black kwartscomposiet (gepolijst)

  Het Beach Black kwartscomposiet is een unieke mix van kwarts granulaten, harsen en kleurpigmenten. De oersterk...

  Bekijk product
 6. Blad 20mm dik Beach Medium Grey kwartscomposiet (velvet)

  Het Beach Medium Grey kwartscomposiet is een unieke mix van kwarts granulaten, harsen en kleurpigmenten. De oe...

  Bekijk product
 7. Blad 20mm dik Beach Dark Grey kwartscomposiet (gepolijst)

  Het Beach Dark Grey kwartscomposiet is een unieke mix van kwarts granulaten, harsen en kleurpigmenten. De oers...

  Bekijk product